FRANSK FISKGRYTA MED POTATIS

Tillagningstid
20 min

Portioner
4

Ingredienser

  • 1 Middagsklart Soppbas: Tomat & Saffran
  • 2 Laxfiléer
  • 2 Torskryggfiléer
  • 1 Potatis
  • 1 Morot
  • 1/2 fänkål
  • 2 dl valfri grädde
  • 2 dl majonnäs
  • 1 vitlöksklyfta
  • Ev. bröd till servering

Recept

1

Skär fänkål, morot, potatis och gul lök i jämnstora bitar (ca 1x1 cm) och fräs i olja. Häll över lite vatten så att det täcker grönsakerna och låt sjuda ca 5-10 minuter.

2

Skär under tiden ner fisken i kuber (ca 2x2cm)

3

Tillsätt 1 påse Abba Middagsklart Soppbas till grönsaksblandningen, och späd med 2 dl valfri grädde, t.ex matlagningsgrädde, låt småkoka tills grönsakerna blivit mjuka.

4

Pressa 1 vitlöksklyfta och blanda med majonnäsen till en aioli.

5

Tillsätt den nerskurna fisken till grytan och låt sjuda i ca 2 minuter tills fisken är helt klar. Smaka av med salt och peppar och servera med en klick ailoi