FISKSOPPA PÅ 10 MINUTER

Tillagningstid
10 min

Portioner
4

Ingredienser

  • 200 g laxfile eller valfri fisk
  • 200 g torskfile eller valfri fisk
  • 100 g skalade räkor
  • 1 Abba Soppbas: Hummerfond & vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl dill
  • 1 lök eller fänkål
  • salt och peppar
  • Aioli och rostat bröd att servera

Recept

1

Fräs löken. Koka upp fisksopp-basen med 2 dl grädde i en kastrull under omrörning

2

Tärna fisken och lägg i soppan tillsammans med löken.

3

Rör om och sjud försiktigt tills fisken är färdig, ca 3-4 min beroende på fiskbitarnas storlek. Mot slutet av tiden, lägg i räkorna.

4

Servera i en djup skål, garnera med dill. Toppa med aioli.

Tips!

Byt gärna ut löken mot fänkål och du kan självklart välja vilken fisksort du vill.

RELATERADE PRODUKTER