DILLSILL MED CITRONMAJONÄS, KRISPIG JORDÄRTSSKOCKA, ÄPPLE & DILL

Tillagningstid
30 minuter

Portioner
4

Ingredienser

Citronmajonäs

  • 1/2 st citron
  • 1 st ägg
  • 3 dl matolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt

Krispig jordärtsskocka

  • 4 st jordärtsskocka

Äpplevinigrette

  • 1 dl äppelmust
  • 1/2 st citron
  • 3 dl matolja
  • 1 kruka dill
  • 50 gram babyspenat

Recept

Citronmajonäs
Knäck ägget i en bunke, tillsätt senap, zest & juice från citronen samt lite salt. Mixa med stavmixer eller vispa med visp. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills majonäsen tjocknar. Smaka av med mer salt och citron om det behövs. Blir majonäsen för lös så kan man alltid tillsätta mer olja.

Krispig jordärtsskocka
Värm fritösen till 160 grader. Hyvla jordärtskockan tunt på en mandolin. Fritera chipsen gyllenbruna i oljan och lyft upp chipsen på en bit papper så överbliven olja kan rinna av. Salta.

Äpplevinigrette
Värm oljan i en kastrull till ca 70 grader. Mixa olja, dill och spenat i en kannmixer på full fart i ca 3 minuter. Sila oljan genom en finmaskig sil och låt den svalna i kyl eller frys.
Blanda äppelmust och citronjuice. Blanda lika delar olja som äppelmust. Smaka av med lite salt.

Skär sillen i tunna skivor och lägg den i botten på en djup tallrik eller skål. Toppa med lite majonäs, chipsen och garnera med dill. Avsluta med vinigretten!

401701

FLER GODA RECEPT...