CITRONSILL MED STJÄRNANIS

Färsk citronsaft kan användas vid matlagning för att smaksätta och fräscha upp. Citron gifter sig även utmärkt med sill. Citronens popularitet växte i Europa runt 1500-talet. Det används inte bara i stor utsträckning i asiatisk matlagning, utan även i traditionella mediciner och parfym. Här kommer ett recept på citronsill med c-vitamin!

Tillagningstid
5

Portioner
4

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 1 pkt 5-minuterssill, Abba
  • 1 citron
  • 1 bunt dill
  • 1 rödlök
  • 1 gul lök
  • 10 kryddpepparkorn, grovt krossade
  • 1 stjärnanis
  • 1 tsk senapskorn

Recept

Skär sillfiléerna i sneda bitar.

Skölj citronen och zesta skalet.

Skiva löken i tunna skivor

Varva sill, lök, citronzest, kryddor och dill i en burk.

Häll på lagen från förpackningen. Låt den stå kallt några timmar eller gärna över natten.

553