CHILI OCH AIOLI SILL MED TOMAT PÅ GRILLAD BRUSCHETTA

Ingredienser

  • 1 burk Abba chili och aioli sill
  • 1 tsk sriracha chilisås
  • 1/2 st färsk röd chili, finhackad
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 st tomater (1 till urkärnade skivor och 1 till riven)
  • 1/2 silverlök, finhackad.
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 msk kapris
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 1 msk olivolja

Topping

  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 st shisoblad eller persilja, finskuren

Recept

Skär en av tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset och skär i små kuber. Riv den andra tomaten på den grova sidan på rivjärnet och lägg det i en sil så att vätskan rinner bort.

Blanda tomatpuré, sriachachilisås, tomat, färsk chili, svartpeppar, kapris och silverlök med sillen.

Pensla brödet med olivolja och grilla el stek brödet, lägg på tomat, chili och aioli sillen, grädda i ugnen på 200 c 3-5 min, toppa med riven tomat, torkad chili, finskuren shiso och lite olivolja.

402015