BRANTEVIKSSILL

Brantevikssill är ett måste till midsommarfirandet. Det är en riktigt klassiker som uppges komma ifrån skånska Brantevik. Vi använder vår bästa sill, förbered till dig i Kungshamn, tillsammans med den skånska smakkombinationen. Det är bara till att blanda ihop, servera och avnjuta i gott sällskap.  Prova vårt smaskiga recept idag!

Tillagningstid
15 minuter

Portioner
4

Ingredienser

  • 1 5-min sill
  • 1 Rödlök
  • 1/2 msk vitpeppar
  • 1 msk kryddpeppar
  • 1/2 msk svartpeppar
  • 1 Zest från citron
  • 1 smulat lagerblad
  • 1/2 dl hackad dill

Recept

Sila av lagen från sillen och spara i en skål. Skär sillen i bitar (om du använder hela filéer).

Mortla kryddorna grovkrossat och finhacka löken. Varva sillen i en burk med lök, kryddor, citronzest, smulat lagerblad och dill. Häll lagen över sillen (ca 1dl, så att det täcker sillen i burken).

548