BRANTEVIKSSILL

Brantevikssill är en torrlagd sill som är ett måste till midsommar. Att den är torrinlagd innebär att det inte är något annat än sill och kryddor som blandas. Brantevik där brantevikssillen uppges komma ifrån ligger i Skåne. Prova vårt smaskiga recept idag!

Tillagningstid
15

Portioner
4

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Snart kan du ha alla ingredienser i ditt kylskåp! Välj hur många portioner du vill laga och lägg sedan receptet i din kasse. Läs hur det går till här

Ingredienser

  • 1 5-min sill
  • 1 Rödlök
  • 1/2 msk vitpeppar
  • 1 msk kryddpeppar
  • 1/2 msk svartpeppar
  • 1 Zest från citron
  • 1 smulat lagerblad
  • 1/2 dl hackad dill

Recept

Sila av lagen från sillen och spara i en skål. Skär sillen i bitar (om du använder hela filéer).

Mortla kryddorna grovkrossat och finhacka löken. Varva sillen i en burk med lök, kryddor, citronzest, smulat lagerblad och dill. Häll lagen över sillen (ca 1dl, så att det täcker sillen i burken).

548