BRANTEVIKSSILL

Brantevikssill – en riktigt god, kryddig sill med traditioner och ursprung från det skånska fiskeläget Brantevik. Vårt recept på brantevilkssill är en tolkning av den Skånska Sillaacademiens paradrätt som baseras på vår goda 5-minuterssill varvat med ingredienserna som tillsammans skapar magi i munnen. En lite sötare klassiker fullproppad med kryddor, rödlök och dill. En nyfunnen sillfavorit?

Tillagningstid
15 minuter

Portioner
4

Ingredienser

  • 1 paket Abba Sill på 5 minuter, bitad
  • 1 rödlök
  • 1/2 msk vitpeppar
  • 1 msk kryddpeppar
  • 1/2 msk svartpeppar
  • 1 nypa citronzest
  • 1 nypa smulat lagerblad
  • 1/2 dl hackad dill

Recept

Sila av lagen från sillen och spara i en skål. Skär sillen i bitar (om du använder hela filéer).

Mortla kryddorna grovkrossat och finhacka löken. Varva sillen i en burk med lök, kryddor, citronzest, smulat lagerblad och dill. Häll lagen över sillen (ca 1dl, så att det täcker sillen i burken).

310402
Abba julfavoriter sill

Allt du behöver veta om att lägga in sill

Vanliga frågor och svar om att lägga in sill samt massa julinspiration för årets julbord. Vi har samlat allt på ett och samma ställe.

TILL VÅR JULSIDA