BRANTEVIKSSILL MED BRYNT SMÖR OCH PARMESANKRÄM

Den här rätten är perfekt på buffébordet – läggs upp aptitligt på ett fat och gästerna kan ta från fatet till sin tallrik. Därför ska alla ingredienser vara ”utklickade” i olika kluster så att gästen kan vara säker på att få lite av varje ingrediens i sin portion.

Portioner
4

Ingredienser

  • 1 burk Abba Brantevik
  • 300 g delikatesspotatis
  • 150 g smör
  • 0.5 rödlök
  • 2 skivor kavring
  • Nymald svartpeppar
  • Flingsalt
  • Färsk dill

Parmesankräm

  • 2 dl creme fraiche
  • 100 g riven parmesan
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt och svartpeppar

Recept

Koka potatisen och låt sedan svalna.

Blanda ihop ingredienserna till parmesankrämen och låt stå och dra till sig.

När potatisen har svalnat så dela upp den i 3-4 bitar och sprid ut jämt över ett fat.

Hacka rödlök.

Klicka ut parmesankräm och lägg en sillbit vid respektive parmesanklick. Toppa med rödlök och dillkvistar. Tanken är att man ska få lite av alla ingredienser i samma tugga!

Smula kavringen och stek i smör tills det blir krispigt.

Bryn smör i en kastrull och dra åt sidan.

Smula över det smörstekta kavringsmulet och ringla sedan det brynta smöret över alla ingredienser på fatet.

Toppa med flingsalt och svartpeppar.

Njut!

532329