ASIATISK SILLTAPAS

Tillagningstid
30 minuter

Portioner
16

Ingredienser

  • 2-3 burkar Ingefära Lime sill
  • 1-2 huvud hjärtsallad/miniroman
  • 8 cm ingefära
  • 0.5 liter vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl socker
  • 200 gram morot
  • 3 dl majonäs, gärna hemslagen
  • 4 msk Svampsoja, eller efter smak & tycke
  • 1 citron
  • 1 ask smörgåskrasse

Recept

1

Häll av sillen i ett durkslag, dela salladen på hälften och skölj, dela ner i blad för blad.

2

Koka ihop vatten , socker och vinägern, tärna ner ingefäran i ½ cm bitar och låt den koka med i lagen, reducera ner till hälften, salta lätt, sila och låt svalna. Strimla moroten fint och lägg ner i den avsvalnande lagen.

3

Vispa ihop majonnäsen med sojan, tillsäst citronzest och saft, smaka av.

4

Lägg ut salladsbladen och spritsa i majonnäs, lägg på morötter och ett par bitar sill, avsluta med lite klippt krasse.