ASIATISK SILLTAPAS

Tillagningstid
30 minuter

Portioner
16

Ingredienser

  • 2-3 burkar Abba Ingefära Lime
  • 1-2 huvud hjärtsallad/miniroman
  • 8 cm ingefära
  • 0.5 liter vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 0.5 dl socker
  • 200 gram morot
  • 3 dl majonäs, gärna hemslagen
  • 4 msk Svampsoja, eller efter smak & tycke
  • 1 citron
  • 1 ask smörgåskrasse

Recept

Häll av sillen i ett durkslag, dela salladen på hälften och skölj, dela ner i blad för blad.

Koka ihop vatten , socker och vinägern, tärna ner ingefäran i ½ cm bitar och låt den koka med i lagen, reducera ner till hälften, salta lätt, sila och låt svalna. Strimla moroten fint och lägg ner i den avsvalnande lagen.

Vispa ihop majonnäsen med sojan, tillsäst citronzest och saft, smaka av.

Lägg ut salladsbladen och spritsa i majonnäs, lägg på morötter och ett par bitar sill, avsluta med lite klippt krasse.

310516
en fiskeidyll

ÄR SILL OCH STRÖMMING SAMMA FISK?

Ja, det är sant! De innehåller dessutom massor av omega 3 och andra nyttigheter.

LÄS MER OM SILL
sill