VI SKRUVAR UPP VOLYMEN I VÅRT KUNGSHAMN

Vad gör man med en fiskbulleälskande soulsångerska och en fin gammal låt om havet? Ett enormt bergrum där vi lagrar all fiskråvara och en liten sjöbod som ligger snett emot vår fabrik där vi lagt in sill, fileat ansjovis och kokat fiskbullar ända sedan 1838? Reklamfilm så klart!

Vi är stolta över Kungshamn. Det är här vi har vårt ursprung. Det är också här på klipporna ner mot havet som Sverige är som vackrast (i alla fall om du frågar oss.) Det är därför vi har spelat in vår nya reklamfilm här, med sillunch på bryggan och måsarnas skrik i skyn. Behöver du tips och inspiration på hur du dukar upp din midsommarbuffé så finns det här.

När vi träffade soulsångerskan Daniela Sörensen första gången klickade det till. Förutom att hon älskar fiskbullar så har hon en underbar röst. Vi bad henne tolka om Stig Olins gamla klassiker ”En gång jag seglar i hamn” och ge den nytt liv. Låten blev magisk tycker vi, klar sommarhit-känsla.

Under inspelningen fick Daniela tillbringa sex timmar i vårt nollgradiga bergrum tillsammans med tusentals tunnor fisk för att få till de drömska scenerna i filmen. Gissa om det var kallt för en paljettklädd soul-sångerska.

Daniela Sörensson är en ung talangfull tjej på 23 år från Akalla, Stockholm, som körat bakom bland annat Kent, Zara Larsson, Oskar Linnros, Icona pop och Seinabo Sey. Långt innan hon föddes så kunde hon höra gospelstonerna då båda hennes föräldrar är musiker, hon kunde sjunga långt innan hon kunde prata.

Precis som Daniela tycker vi på Abba att det är viktigt att inspirera folk på ett positivt sätt. Vi strävar efter utveckling, att göra bra saker bättre. Att lära oss och förändra vårt sätt att leva och verka för att skapa Ett hav av möjligheter för alla, både djur och människor – nu och i framtiden. Läs om vårt miljöengagemang här.

Lyssna på hela låten och våra utvalda sommarhits på Spotify, klicka här!

 

 

LÄR KÄNNA DANIELA SÖRENSEN

Abba känner du säkert till men vad kan du om Daniela Sörensen? Vi passade på att fråga henne om vem hon är och hur hennes förhållande till fiskbullar ser ut.

Vem är du?

Jag är 23 år och kommer från Stockholm, jag är äldst av fem syskon.

 

Hur kom du in på musik?

Båda mina föräldrar är musiker så jag har verkligen vuxit upp med musiken. Mamma sjöng i gospelkör när jag låg i hennes mage. Jag kunde sjunga innan jag kunde prata.

 

 

Hur ser ditt förhållande till fiskbullar ut?

Jag älskar fiskbullar. På riktigt. Fiskbullar i dillsås är min favoriträtt. Här är mitt recept. Ta vilket ris som helst och koka det. Häll det kokta riset i en skål och lägg fiskbullarna ovanpå, sen pressar du på citron. Så gott!

Vad gör du just nu?

Just nu satsar jag allt på min egen karriär. Jag skriver låtar och spelar in. Efter att ha körat bakom, Kent, Zara Larsson, Oskar Linnros, Icona pop och Seinabo Sey, kände jag att det var dags att göra något eget. Jag vill gärna fortsätta jobba med Oskar Linnros. Han har en otroligt härlig personlighet, han låter mig göra min grej.

En gång jag seglar i hamn - hur känner du för den låten?

Jag hade inte hört den innan. Det var tufft i början, men med hjälp av Mats ackord, som gör att musiken låter som min musik, min känsla för hur kören ska låta och hur vi jobbade fram den tillsammans så känns den nice, den är fin och somrig.

Berätta om inspelningen med Abba

Det var så vackert i Kungshamn, och där finns kopplingen till Abba och havet på ett naturligt sätt vilket verkligen syns i filmen. Sen var det extra kul att jag fick jobba med Pierre Riddez som är en magisk producent, och Mats Sandahl som producerar min musik. Vi gjorde något fett tillsammans. En rolig erfarenhet.

Vad drömmer du om, vad har du för framtidsplaner?

Då är jag en etablerad artist med stora spelningar där jag får visa folk att jag kan sjunga. Och så skriva asfet musik och må bra! Det finns ingen slutdestination – man blir aldrig färdig. Även om man uppnår sina drömmar så finns det alltid fler grejer. Nummer ett är att jag mår bra och är en snäll person. Nu är jag på en bra plats i livet och är redo att släppa musik och vara en förebild. Jag kanske inte blir någon – men försöker sikta mot att bli stor. Det är ett så stort ansvar för människor. Både för sin kör och sina musiker, men även för publiken. Det är viktigt att inspirera folk på ett positivt sätt.

EN GÅNG JAG SEGLAR I HAMN - MUSIKVIDEO